Tilburg City of Learning
About
Playlists
Sign up
1

Get Future Fit

Join
OverviewBadges

Get Future Fit

Join

Content

Future fit worden, dat staat centraal in deze playlist! Vind je het moeilijk om na te denken over de toekomst? Voel je continu een druk om te presteren of succesvol te zijn en te streven naar een perfecte toekomst? Wij ook! Daarom maakten wij deze playlist geinspireerd door het Global Youth Skills onderzoek van Institute for the Future. Nadenken over de toekomst is namelijk belangrijk en geeft je soms meer inzichten over waar je staat. Deze playlist is gemaakt om jou bewust te maken van wat je al kunt, waar je nu staat, welke vaardigheden je al bezit en waar je in de toekomst nog aan wilt werken. Daarnaast kan je jezelf laten inspireren door toekomstige rolmodellen. Wat past bij jou? Waar word je enthousiast van? Belangrijk binnen deze playlist is dat we geen druk willen zetten op de toekomst maar juist ondersteuning willen bieden middels oefeningen om erachter te komen waar jij echt blij en gelukkig van wordt!
Je kunt de activiteiten in je eigen tempo volgen. Tijdens de activiteiten kun je al jouw inzichten invullen op de future fit worksheet. Aan het eind van deze playlist ben jij een stap verder in een future fit leven!

Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Get Future Fit #1 worksheet
Mandatory
10 minutes
View full activity

Content

De wereld veranderd continu en wij moeten daarin mee veranderen. Maar wat als je nog niet goed weet wat je wilt of welke richting je op wilt? Een groot probleem tegenwoordig onder jongeren is de prestatiedruk waarin er van elkaar verwacht wordt dat we in een klap succesvol zijn. Wat als je jezelf de tijd geeft om uit te zoeken waar je voor staat, wat je drijft en waar je enthousiast over wordt? In deze activiteit gaan wij jou daarin helpen! Uit interviews met verschillende jongeren over de wereld zijn negen rolmodellen gekomen die jongeren hebben ontworpen. Het Institute for the Future heeft deze rollen vormgegeven en kunnen als inspiratiebron worden gebruikt voor jongeren. In de bijlage vind je een uitleg over de negen rolmodellen. Stel jezelf de vraag: wordt ik enthousiast van het werken met eco systemen, ben ik een type die een start up wilt opzetten, wil ik de wereld verbeteren of hou ik enorm van persoonlijke ontwikkeling? In deze activiteit kom je erachter!

Invullen op worksheet: omcirkel de twee rolmodellen

Resources

  • Rolmodellen

Get activity badge

Get activity badge subtitle
1

Get Future Fit #rolmodels Get this badge

You have to get 1 badge in this project
De eigenaar van deze badge heeft zich laten inspireren door de negen rolmodellen van de toekomst die ontwikkelt zijn door het Institute for the Future. De eigenaar heeft onderzocht wat hem/haar drijft, waar ze enthousiast over worden. Ze hebben een eerste stap gezet binnen hun zoektocht naar een toekomstig plan.
You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no. 1
Evidence verified by: one activity organiser
Kies twee rolmodellen die jou het meest aanspreken/bij jou passen en beschrijf wat jou precies aanspreekt of inspireert.
Task no. 2
Evidence verified by: self-approved
Benoem drie kenmerken waaraan anderen mensen kunnen zien dat dit rolmodel bij jou hoort of past
Task no. 3
Evidence verified by: self-approved
Waar moet jij persoonlijk nog aan werken om dit rolmodel in de toekomst te kunnen zijn? Of nog beter te worden in het rolmodel? Beschrijf dit.

Badges 1

Skills

ESCO
#plan medium to long term objectives
ESCO
#plan medium to long term objectives
ESCO
#develop personal skills
ESCO
#Agile development
ESCO
#translate strategy into operation
ESCO
#personal development
ESCO
#Internet of Things
ESCO
#study topics
Activities: 5
Started: 7
Completed playlist: 0
Time to complete: 2 hours
Share:

Organisers

At Jaimy
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeAll activitiesPlaylistsMap