Tilburg City of Learning
About
Playlists
Sign up
1

Dutch Happiness Week - Het Luisteruurtje

Wednesday, March 17, 2021 17:00
Add to calendar
Join
OverviewBadges

Dutch Happiness Week - Het Luisteruurtje

Wednesday, March 17, 2021 17:00
Join

Content

Deze workshop is onderdeel van de Dutch Happiness Week! Een week vol activiteiten waar 'geluk' centraal staat. Mentale veerkracht. Een onderwerp dat o zo belangrijk is in de tijd waar wij nu in leven en dat ook zeker bijdraagt aan geluk. De wereld heeft te maken met een pandemie, veranderingen en aanpassingen maar wat vind ons mentale gestel hiervan? Hoe ga je hier als jongere mee om? De wereld die je gewend was verandert en jij moet daarin meebewegen. Covid-19 kan zorgen voor negatieve gevoelens en een onzeker gevoel over de toekomst. Het delen van deze gevoelens zorgt voor openheid en het gevoel dat je er niet alleen voor staat. 

Institute for the future heeft in 2019 een onderzoek gedaan naar welke vaardigheden jongeren nodig hebben in 2030. Een van de skills is: keep it going. Dit houdt in dat jongeren veerkracht moeten opbouwen in extreme omgevingen. Extreme omgevingen zijn ook wel gebeurtenissen die een grote impact maken op de wereld. De pandemie is er daar een van. Vraag jij jezelf ook weleens af: Hoe ga ik om met deze onzekerheid? Hoe maak ik keuzes voor de toekomst? Hoe kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en motiveren? Hoe leer ik mijzelf nieuwe manieren of strategieën aan om voor mijzelf, mijn familie en uiteindelijk de maatschappij te zorgen? Institute for the Future zegt namelijk dat het doel van deze skill is om voor elkaar te blijven zorgen. 

In het Luisteruurtje gaan we hier met elkaar over in gesprek. We doen verschillende oefeningen en delen tips over hoe we meer voor onszelf en voor elkaar kunnen zorgen. We leren en oefenen met de luister methode: deep listening. Deep listening doe je door geen oordeel of directe adviezen klaar te hebben. Het is een manier om bereid te zijn nieuwe informatie te ontvangen,, stiltes te laten vallen en zelf te ontdekken wat er bij jou gebeurd door alleen maar te luisteren. Spoiler…. Jij bent de enige die het antwoord weet op jouw vragen en onzekerheden! 

Heb je zin om naar elkaar te luisteren, geïnspireerd te raken en erachter te komen waar wij als jongeren gelukkig van worden? Join mij dan binnen het luisteruurtje en meld je aan in dit formulier https://forms.gle/n3eENRdzrywB8agQ6 Geen verwachtingen of spanningen, maar een fijne veilige sfeer waar we van elkaar leren! Sit back, relax en listen! Ik zie je daar :)

Liefs, Jaimy 

Get activity badge

Get activity badge subtitle

Het Luisteruurtje Get this badge

De eigenaar van deze badge heeft deelgenomen aan Het Luisteruurtje. In het Luisteruurtje heeft de eigenaar van deze badge nieuwe inzichten opgedaan en geleerd hoe we op een andere manier naar anderen kunnen luisteren. De eigenaar van deze badge is in gesprek gegaan met andere jongeren en hebben samen gepraat over wat hen gelukkig maakt.
Tasks
Task no. 1
Issued by organiser or scanning QR code
Neem deel aan het Luisteruurtje en laat je inspireren!

Badges
1

Personal development
Joined (1)
Added to playlist (0)
Time to complete: 1 hour
Share:

Organisers

Breda City of Learning
At Jaimy
Dutch Happiness Week
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeAll activitiesPlaylistsMap